Meld je nu aan voor het Moodboards webinar van september 2017


LOKALE BESTUREN OP SOCIALE MEDIA

Uit een door de VVSG uitgevoerd onderzoek blijkt dat 90% van de gemeentes actief zijn op sociale media (lees hier het volledige onderzoek). Deze kanalen worden voor een steeds groter wordende groep burgers, verenigingen en bedrijven de belangrijkste manier om zich te informeren en om met hun overheden de conversatie aan te gaan.

De meest gebruikte kanalen in deze context zijn Facebook en Twitter. Beide toepassingen bieden video integratie mogelijkheden aan. Aangezien berichten die een video clip of animatie bevatten meer bekeken, meer gedeeld en meer geliket worden, wordt de impact van uw boodschap vergroot.

Steden en Gemeenten willen, zo blijkt uit het onderzoek, ook méér converseren via sociale media. Moodboards zijn een leuke en aantrekkelijke manier om die dialoog op gang te brengen of om informatie op een visuele manier te verspreiden.


WAT IS EEN MOODBOARD ?

Moodboards zijn korte video clips van maximum 15 seconden en bestaan uit een combinatie van tekst, video / foto's / grafisch artwork en animatie. Ze zijn ontworpen om onmiddellijk de aandacht van de kijker te trekken, de boodschap op een visuele manier te versterken en af te ronden met een call-to-action of afsluitende boodschap.

Moodboards worden dus niet alleen met videobeelden gemaakt, maar dikwijls gebeurt het ook op basis van foto's of grafisch artwork (zoals affiches voor evenementen, tekeningen,...) en web-content. Het online luik van een campagne kan dus visueel versterkt worden door middel van een moodboard en GIF animaties.

De huisstijl van uw communicaties wordt uiteraard gerespecteerd. Bezorg ons het teksttype (font) en de kleuren die U gebruikt in uw communicaties, dan verwerken we deze in Uw Moodboards. Als de Moodboards op meerdere sociale media kanalen gebruikt worden, dan versterkt dit meteen de branding van de gemeente.

Dit alles maakt dat ze ideaal zijn om te verwerken in een Facebook, Twitter of Instagram bericht. Als (lokale) overheid kan je op die manier gemakkelijker de conversatie starten, informatie delen of bewustwording vergroten.

Meer moodboards zien die gemaakt zijn voor lokale overheden?


STORYTELLING MET MOODBOARDS

Moodboards zijn ideaal om je verhaal te vertellen. Toon met beelden wat je als (lokale) overheid dagdagelijks doet voor je burgers, verenigingen en bedrijven. Hierdoor zal men sneller in dialoog treden met bestuur waardoor de afstand tussen beide partijen verkleind wordt.

Gun eens een blik achter de schermen. Nodig uit voor de evenementen die je organiseert. Kondig de toppers van je cultuurtempel aan. Toon het resultaat van een zwerfvuilactie. Zet je lokale toeristische attracties in de kijker. Toon de activiteiten in het rusthuis. Breng boeiende verhalen uit de Bib. Kondig de start van de inschrijvingen voor speelpleinwerking aan. Kondig voorziene en niet-voorziene wegenwerken aan. Promoot de sportactiviteiten voor 55-plussers... De opportuniteiten zijn oneindig.

Wil jij ook moodboards inzetten in Uw stad, gemeente, bedrijf of organisatie ? ? Dat kan !


HOEVEEL KOST EEN MOODBOARD ?

Dit hangt af van het beeldmateriaal (video's, HD foto's of grafisch artwork) dat in de clip verwerkt moet worden. Er zijn twee scenario's : U filmt, fotografeert of ontwerpt het artwork zelf en bezorgt dit aan FifthString. De resolutie van het aangeleverde materiaal moet dan wel, in geval van video minstens 1280x720 pixels zijn, en voor foto's minstens 5 Megapixels.
In het andere scenario produceert FifthString ook het beeldmateriaal als onderdeel van de opdracht.

Scenario 1: U zorgt zelf voor het beeldmateriaal.

1 Moodboard: 59 EURO
5 Moodboards: 275 EURO
10 Moodboards: 499 EURO
Meer dan 10 Moodboards: contacteer FifthString

Prijzen zijn geldig vanaf 01/01/2017 en zijn exclusief BTW. Bij de bestelling van 5 of 10 moodboards gebeurt de facturatie bij de plaatsing van de bestelling. Voor de effectieve productie van de moodboards hebt U twee jaar de tijd.
Tarieven voor de productie van GIF animaties zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Scenario 2: Fifthstring creëert ook het beeldmateriaal

In dit geval dienen we dit eerst te bespreken aangezien er een aantal parameters zijn die een invloed hebben op de prijs. Het onderwerp, de tijd die nodig is om de opnames te maken, de locatie, de camera, de verplaatsing, drone opnames, ... We overleggen dit op voorhand en maken op basis hiervan een gepersonaliseerde offerte.


Hieronder staan twee Moodboards die FifthString gemaakt heeft naar aanleiding van de #VisitBruges Instagram campagne van de stad Brugge. De eerste werd geselecteerd als winnaar en werd beloond met een mooie prijs.

MEER WETEN ? CONTACTEER ONS !

+32 472 87 99 04
moodboards@fifthstring.be
Via onderstaand formulier: