Welkom baby !

Zorg voor moeder en kind na de bevalling

Bienvenue bébé!

Soin pour les premiers jours après l'accouchement

Welcome baby !

Mother and baby care after delivery

YVONNE, UW VROEDVROUW AAN HUIS

Zorg voor moeder en kind in je eigen vertrouwde thuisomgeving.

  • Hallo, ik ben Yvonne van Riet, mama van vier kinderen, en ben reeds 30 jaar professioneel actief als vroedvrouw. Dat is al een hele tijd en het blijft zo leuk en boeiend.

    Momenteel werk ik deeltijds als vroedvrouw in de Europaziekenhuizen in Ukkel, en vul deze betrekking aan met mijn activiteit als zelfstandige vroedvrouw.

    Als vertrouwenspersoon wil ik U met raad en daad bijstaan tijdens de eerste dagen na de bevalling in Uw eigen vertrouwde thuisomgeving: zorg voor moeder en kind, borst- en flesvoeding ondersteunen, al uw vragen beantwoorden, ...


  • Naar aanleiding van de "Internationale Dag van de Vroedvrouw" van 4 mei ll. werd ik tijdens één van mijn huisbezoeken gevolgd door een team van RingTV.

    In de reportage wordt het doen en laten van een vroedvrouw aan huis toegelicht en mooi in beeld gebracht.

    U kan het verslag bekijken door te klikken op de foto hiernaast of op deze link.


Korte beentjes, mini teentjes.

Lachend mondje, pamper kontje.

Welkom lieve ukkepuk.

Je bent ons kleine meesterstuk.


WAT KAN IK ALLEMAAL VOOR JE DOEN?

Medische nazorg van moeder en kind
Na elke bevalling is er de medische nazorg van moeder en kind. Bij de moeder is dit ondermeer controle van bloeddruk, bloedverlies, baarmoederinvolutie, episiotomie, en voor de baby is dit controle van gewicht, temperatuur, kleur, badje, navelzorg,...


Herkenning van mogelijke complicaties
Herkenning van mogelijke complicaties zoals infecties met koorts, tepelkloven, mastitis (borstontsteking), bloedarmoede, geelzucht en te groot gewichtsverlies bij baby, ...


Wondverzorging bij keizersnede
Draadjes/haakjes verwijderen en wondverzorging bij keizersnede-litteken.


Advies en ondersteuning bij borstvoeding
Advies en ondersteuning bij borstvoeding: frequentie, duur, dag- en nachtritme, houdingen, stuwing, verzorging tepels, preventiebeleid, ... .


Deskundige uitleg bij flesvoeding
Deskundige uitleg bij flesvoeding: frekwentie, voorbereiding, hygiëne,..


De hielprik (Guthrie-test)
Vanaf 72 levensuren doe ik de Guthrie-test voor de opsporing van stofwisselingsziekten bij de baby.


Ondersteuning
Ondersteuning bij verlies of verdriet, postnatale depressie,...
IN DEZE GEMEENTES KOM IK AAN HUIS


Beersel, Dworp, Huizingen, Alsemberg, Lot

Halle, Buizingen, Lembeek, Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Genesius-Rode, Drogenbos, Linkebeek, Ukkel, Vorst
HOE WORDT DE BETALING GEREGELD ?


Indien U aangesloten bent bij een Belgisch ziekenfonds dan wordt de betaling van elk bezoek via het derde-betalers systeem geregeld. Dit wil zeggen dat de betaling rechtstreeks afgehandeld wordt met de mutualiteit waarbij u aangesloten bent. U zal dus niets rechtstreeks aan mij betalen voor de verzorging van moeder en kind.

Een kleine vergoeding voor de verplaatsingskosten kan wel aangerekend worden. Meer informatie over tarieven en onkostenvergoeding kan U terug vinden op de website van de VBOB (Vlaamse Beroepsvereniging van Vroedvrouwen via link.

Verzorgingsmateriaal (speciale pleisters - indien nodig, ontsmettingsmiddel, ...) dient U in princiepe zelf aan te kopen. Ik heb een kleine voorraad verzorgingsmateriaal bij me en als ik er gebruik van moet maken zal dit apart aangerekend worden aan het einde van mijn huisbezoek.LEUKE IDEETJES EN WEETJES!

Hieronder staan leuke ideetjes en weetjes voor kersverse ouders en hun baby's. Dit zijn zaken die ik niet zelf doe, maar ik kan je wel in contact brengen met de personen die dit doen/maken. Praat er met me over als ik langs kom of stuur me gerust een mailtje via de Contact pagina voor meer info.

Baby video's

Welkom Baby

Verras je familie en vrienden met een kort video clipje van je baby. Iedereen wil graag snel zien hoe je baby er uit ziet, en op deze manier kan dat mooi én vlug gebeuren.

Mijn Eerste Week

De eerste dagen thuis is een feest voor het hele gezin. Papa, mama en mogelijks ook broer(s) en zus(sen) komen ook aan bod met kleine persoonlijke boodschapjes voor de nieuwkomer. Leuk voor later !

Kunst in huis

Pré-Natale Kunst

Jouw baby is uniek, en dit kunstwerkje is dat ook. Een bevriende kunstenaar creeert unieke kunstwerken die in je huiskamer of kinderkamer een mooi plaatsje verdienen.

Over baby's en zo

Kind en Gezin

Kind en Gezin is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het heeft als opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen. Meer info via deze link.
+32 479 941 703

yvonne.vanriet@outlook.com

JE KAN ME CONTACTEREN VIA

telefoon: +32 479 941 703
email:
yvonne.vanriet@outlook.com
onderstaand formulier: